✅ ຂໍຂອບໃຈສຳລັບທຸກການຕິດຕາມເດີ້ ✅
最近更新
- ອົດທົນເຂົ້າໄວ້ ເລື່ອງບາງຢ່າງມັນຕ້ອງໃຊ້ເວລາອົດທົນເຂົ້າໄວ້ ເລື່ອງບາງຢ່າງມັນຕ້ອງໃຊ້ເວລາ🙂🖤🥀请登录以喜欢,分享和评论!
- PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 20 在相册中添加照片: ວິທີປີ້ງໄກ່ແຊບໆ✅ & 是 心情 快乐2023-10-17 00:59:29 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ປີ້ງໄກ່ລາດທາປາແດກ ສູດ ຄົວຈິບນ້ອຍ
ວັດຖຸດິບຢ່າງດີ ຈາກ ຮ້ານ Fresh & Farm Market
ສ່ວນປະສົມ:
⁃ ໄກ່ລາດ
⁃ ກະທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໃບຂີ້ຫູດ ໝາກເຜັດດິບ
⁃ ໝາກເຜັດຜົງ ປາແດກ
⁃ ເກືອ ແປ້ງນົວ ນໍ້າຕານ
⁃ ຊະອິວ ຊ໋ອດຫອຍ
ວິທີເຮັດ:
⁃ ຕຳແຈ່ວທາ: ດ້ວຍການເອົາ ກະທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໝາກເຜັດດິບ ຕຳໃຫ້ແຫຼກ ປຸງລົດດ້ວຍ ແປ້ງນົວ ເກືອ ນໍ້າຕານ ແລະ ປາແດກ ຊິມໃຫ້ອອກລົດຊາດ ເຄັມ ຫວານ ນົວ ສຸດທ້າຍເອົາໝາກເຜັດຜົງ ແລະ ໃບຂີ້ຫູດຊອຍລົງ
⁃ ປຸງໄກ່: ຕັດໄກ່ເປັນຕອນ ຫຼື ຜ່າເປັນໂຕກໍໄດ້ ປຸງ ເກືອ ແປ້ງນົວ ນໍ້າຕານ ຊະອິວ ແລະ ຊ໋ອດຫອຍ ປຸງບໍ່ເຄັມຫຼາຍ ແລ້ວໝັກໄວ້ 15 ນາທີ ໃຫ້ເຄື່ອງປຸງມັນຊືມເຂົ້າຊີ້ນໄກ່
⁃ ຄົບ 15 ນາທີ ແລ້ວເອົາແຈ່ວປາແດກທີ່ຕຳໄວ້ເອືອບ ນໍາເອົາໄປປີ້ງ
⁃ ປີ້ງໄຟອ່ອນໆ ຄ່ອຍປີ້ງຈົນສຸກແຫ້ມ ລະຫວ່າງປີ້ງ ບ່ອນໃດບໍ່ຖືກປາແດກ ກໍທາຕື່ມໃຫ້ທົ່ວ
ວິທີເສີບ:
⁃ ຕັດໃສ່ຖາດ ຫຼື ຈານ ເສີບພ້ອມເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ແລະ ຜັກກັບ
#ປີ້ງໄກ່ທາປາແດກ #ໄກ່ລາດ #FreshandFarm #jipnoii #laofoodປີ້ງໄກ່ລາດທາປາແດກ ສູດ ຄົວຈິບນ້ອຍ 🍳 ວັດຖຸດິບຢ່າງດີ ຈາກ 📍ຮ້ານ Fresh & Farm Market ສ່ວນປະສົມ: ⁃ ໄກ່ລາດ ⁃ ກະທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໃບຂີ້ຫູດ ໝາກເຜັດດິບ ⁃ ໝາກເຜັດຜົງ ປາແດກ ⁃ ເກືອ ແປ້ງນົວ ນໍ້າຕານ ⁃ ຊະອິວ ຊ໋ອດຫອຍ ວິທີເຮັດ: ⁃ ຕຳແຈ່ວທາ: ດ້ວຍການເອົາ ກະທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໝາກເຜັດດິບ ຕຳໃຫ້ແຫຼກ ປຸງລົດດ້ວຍ ແປ້ງນົວ ເກືອ ນໍ້າຕານ ແລະ ປາແດກ ຊິມໃຫ້ອອກລົດຊາດ ເຄັມ ຫວານ ນົວ ສຸດທ້າຍເອົາໝາກເຜັດຜົງ ແລະ ໃບຂີ້ຫູດຊອຍລົງ ⁃ ປຸງໄກ່: ຕັດໄກ່ເປັນຕອນ ຫຼື ຜ່າເປັນໂຕກໍໄດ້ ປຸງ ເກືອ ແປ້ງນົວ ນໍ້າຕານ ຊະອິວ ແລະ ຊ໋ອດຫອຍ ປຸງບໍ່ເຄັມຫຼາຍ ແລ້ວໝັກໄວ້ 15 ນາທີ ໃຫ້ເຄື່ອງປຸງມັນຊືມເຂົ້າຊີ້ນໄກ່ ⁃ ຄົບ 15 ນາທີ ແລ້ວເອົາແຈ່ວປາແດກທີ່ຕຳໄວ້ເອືອບ ນໍາເອົາໄປປີ້ງ ⁃ ປີ້ງໄຟອ່ອນໆ ຄ່ອຍປີ້ງຈົນສຸກແຫ້ມ ລະຫວ່າງປີ້ງ ບ່ອນໃດບໍ່ຖືກປາແດກ ກໍທາຕື່ມໃຫ້ທົ່ວ ວິທີເສີບ: ⁃ ຕັດໃສ່ຖາດ ຫຼື ຈານ ເສີບພ້ອມເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ແລະ ຜັກກັບ #ປີ້ງໄກ່ທາປາແດກ #ໄກ່ລາດ #FreshandFarm #jipnoii #laofood0 评论 0 分享 772 查看 - PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 12 在相册中添加照片: ວິທີເຮັດແຈ່ວຊີ້ດດາດ✅ & 是 心情 快乐2023-10-15 13:16:59 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ຊີ້ນດາດເມນູຍອດຮິດ ທີ່ໃຜກໍມັກກິນ ແຈ່ວຊີ້ນດາດ ໃຜກໍເຮັດກິນເອງໄດ້ ສູດແຈ່ວຊີ້ນດາດ ຫຼື ແຈ່ວສຸກີ້ ສະໄຕຣບ່າວໂກ້
🏻 ສ່ວນປະກອບ:
- ຖົ່ວດິນບົດ
- ຈຽວກະທຽມ
- ຫມາກເຜັດນຳ້ຫນ້າເຂົ້າປຸ້ນ
- ນຳ້ປາ
- ແປ້ງນົວ
- ນຳ້ຕານ
- ເກືອ
- ນຳ້ມັນພືດ
- ນຳ້ດື່ມ
🏻 ວິທີເຮັດ: ໃສ່ນຳ້ມັນລົງແລ້ວເອົາຫມາກເຜັດນຳ້ຫນ້າເຂົ້າປຸ້ນ, ຖົ່ວດິນ, ກະທຽມຈຽວລົງ..ຫລັງຈາກນັ້ນປຸງເຄື່ອງປຸງຕ່າງໆລົງຕາມຄວາມມັກເລີຍ ແລ້ວຕື່ມນຳ້ໃສ່ ຕົ້ມ ແລະ ມັນຄົນເລື່ອຍໆຈົນສຸກ
https://www.tiktok.com/@koko_fc77ຊີ້ນດາດເມນູຍອດຮິດ ທີ່ໃຜກໍມັກກິນ ແຈ່ວຊີ້ນດາດ ໃຜກໍເຮັດກິນເອງໄດ້ ສູດແຈ່ວຊີ້ນດາດ ຫຼື ແຈ່ວສຸກີ້ ສະໄຕຣບ່າວໂກ້ ✅ 👩🏻🍳 ສ່ວນປະກອບ: - ຖົ່ວດິນບົດ - ຈຽວກະທຽມ - ຫມາກເຜັດນຳ້ຫນ້າເຂົ້າປຸ້ນ - ນຳ້ປາ - ແປ້ງນົວ - ນຳ້ຕານ - ເກືອ - ນຳ້ມັນພືດ - ນຳ້ດື່ມ 👩🏻🍳 ວິທີເຮັດ: ໃສ່ນຳ້ມັນລົງແລ້ວເອົາຫມາກເຜັດນຳ້ຫນ້າເຂົ້າປຸ້ນ, ຖົ່ວດິນ, ກະທຽມຈຽວລົງ..ຫລັງຈາກນັ້ນປຸງເຄື່ອງປຸງຕ່າງໆລົງຕາມຄວາມມັກເລີຍ ແລ້ວຕື່ມນຳ້ໃສ່ ຕົ້ມ ແລະ ມັນຄົນເລື່ອຍໆຈົນສຸກ https://www.tiktok.com/@koko_fc770 评论 0 分享 981 查看 - PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 8 在相册中添加照片: ວີທີເຮັດພັນແໜມປາງ່າຍໆສະບາຍໆ✅ & 是 心情 快乐2023-10-14 03:57:54 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ແຈກສູດວີທີເຮັດ ພັນແໜມປາ ງ່າຍໆສະບາຍໆ
https://www.tiktok.com/@koko_fc77✅ແຈກສູດວີທີເຮັດ ພັນແໜມປາ ງ່າຍໆສະບາຍໆ https://www.tiktok.com/@koko_fc77 - PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 20 在相册中添加照片: ວິທີເຮັດປານື້ງຫມາກນາວ✅ & 是 心情 快乐2023-10-14 01:37:39 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ແຈກສູດ ປານື້ງຫມາກນາວ ແຊ໊ບໆຍົ້ວໆຈ໋າ🌶
ເມນູກັບແກ້ມ ກິນກັບ somersby ຊຸມແຊວກັບໝູ່ ແຊບມ່ວນທີ່ສຸດ. ສູດງ່າຍ ສະໄຕຣ໌ບ່າວໂກ້ ໃຜກໍເຮັດກິນເອງໄດ້ ແຕ່ຮັບປະກັນຄວາມແຊບ🏻 ແຊຣ໌ເກັບໄວ້ເຮັດກິນກັນເລີຍ
ສ່ວນປະກອບ:
- ປານິນ
- ໝາກນາວ
- ຫອມປ້ອມ
- ຫົວສີໄຄ
- ເຊັນເນີລີ້
- ຫອມບົ່ວ
- ໝາກເຜັດ
- ຫົວຜັກທຽມ
- ຂີງ
- ນ້ຳຕານ
- ແປ້ງນົວ
- ນ້ຳມັນຫອຍ
- ເກືອ
- ຫົວຜັກບົ່ວດອງ��ວິທີເຮັດ
ລ້າງປາໃຫ້ສະອາດ ເອົາຫົວສີໄຄ ແລະ ຂີງຍັດໃສ່ບ່ອນທ້ອງປາເພື່ອດັບຄາວ ແລ້ວມາເອືອບໃສ່ນ້ຳມັນຫອຍ ເອົາປາໄປໜື້ງຈົນສຸກ.
ສູດນ້ຳແຈ່ວ: ຫຼັງຈາກນັ້ນມາກຽມນ້ຳແຈ່ວ ຕຳໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກທຽມ, ໃສ່ເກືອ, ແປ້ງນົວ, ນ້ຳຕານ, ຮາກຫອມປ້ອມ ຕຳໃຫ້ພໍແຫລກແລ້ວ ປຸງລົດດ້ວຍນ້ຳໝາກນາວ ນ້ຳປາ ແລະ ຫົວຜັກບົ່ວດອງຊອຍ ໃສ່ນ້ຳດອງໜ້ອຍໜື່ງເດີ້ (ຊິມ ແລະ ປຸງລົດຊາດຕາມັກເລີຍ) ຫຼັງຈາກປາສຸກກໍເອົາແຈ່ວໄປລາດໄດ້ເລີຍ ປິດທ້າຍດ້ວຍຜັກຫອມຊອຍ ພ້ອມເສີບ.
ກິນຄູ່ກັບເຄື່ອງດື່ມ Somersby ເຢັນໆ ບອກເລີຍວ່າ ຟິນສຸດໆ
https://www.tiktok.com/@koko_fc77ແຈກສູດ ປານື້ງຫມາກນາວ ແຊ໊ບໆຍົ້ວໆຈ໋າ🌶😋 ເມນູກັບແກ້ມ ກິນກັບ somersby ຊຸມແຊວກັບໝູ່ ແຊບມ່ວນທີ່ສຸດ. ສູດງ່າຍ ສະໄຕຣ໌ບ່າວໂກ້ ໃຜກໍເຮັດກິນເອງໄດ້ ແຕ່ຮັບປະກັນຄວາມແຊບ😋👍🏻 👉ແຊຣ໌ເກັບໄວ້ເຮັດກິນກັນເລີຍ 👇 📌ສ່ວນປະກອບ: - ປານິນ - ໝາກນາວ - ຫອມປ້ອມ - ຫົວສີໄຄ - ເຊັນເນີລີ້ - ຫອມບົ່ວ - ໝາກເຜັດ - ຫົວຜັກທຽມ - ຂີງ - ນ້ຳຕານ - ແປ້ງນົວ - ນ້ຳມັນຫອຍ - ເກືອ - ຫົວຜັກບົ່ວດອງ��📍ວິທີເຮັດ ລ້າງປາໃຫ້ສະອາດ ເອົາຫົວສີໄຄ ແລະ ຂີງຍັດໃສ່ບ່ອນທ້ອງປາເພື່ອດັບຄາວ ແລ້ວມາເອືອບໃສ່ນ້ຳມັນຫອຍ ເອົາປາໄປໜື້ງຈົນສຸກ. 🌶️ສູດນ້ຳແຈ່ວ: ຫຼັງຈາກນັ້ນມາກຽມນ້ຳແຈ່ວ ຕຳໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກທຽມ, ໃສ່ເກືອ, ແປ້ງນົວ, ນ້ຳຕານ, ຮາກຫອມປ້ອມ ຕຳໃຫ້ພໍແຫລກແລ້ວ ປຸງລົດດ້ວຍນ້ຳໝາກນາວ ນ້ຳປາ ແລະ ຫົວຜັກບົ່ວດອງຊອຍ ໃສ່ນ້ຳດອງໜ້ອຍໜື່ງເດີ້ (ຊິມ ແລະ ປຸງລົດຊາດຕາມັກເລີຍ) ຫຼັງຈາກປາສຸກກໍເອົາແຈ່ວໄປລາດໄດ້ເລີຍ ປິດທ້າຍດ້ວຍຜັກຫອມຊອຍ ພ້ອມເສີບ. 😋 ກິນຄູ່ກັບເຄື່ອງດື່ມ Somersby ເຢັນໆ ບອກເລີຍວ່າ ຟິນສຸດໆ https://www.tiktok.com/@koko_fc77 - PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 19 在相册中添加照片: ປີ້ງປາໃສ່ເຄື່ອງສູດເຮັດກິນຢູ່ບ້ານ✅ & 是 心情 快乐2023-10-14 00:11:03 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ປີ້ງປາໃສ່ເຄື່ອງ ສູດເຮັດກິນຢູ່ບ້ານ ໃຜມັກຫຍັງສາມາດຕື່ມໃສ່ອີກໄດ້ ໃສ່ໝາກແຂ່ນຕື່ມກໍໄດ້ແຊບດີ ແຕ່ແອດບໍ່ໄດ້ໃສ່ ສູດນີ້ເປັນສູດພື້ນຖານ ແຕ່ຮັບປະກັນຄວາມແຊບ ມາເບິ່ງສ່ວນປະສົມນຳກັນເລີຍ:
ສ່ວນປະສົມ:
⁃ ປາ
⁃ ຫົວຜັກບົວ ຜັກທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໝາກເຜັດ
⁃ ຜັກບົ່ວໃບ ໃບອີ່ຕູ່
⁃ ເກືອ ແປ້ງນົວ
ວິທີເຮັດ:
⁃ ຜ່າຫຼັງປາ ລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດ
⁃ ຕຳ ຫົວຜັກບົວ ຜັກທຽມ ຫົວສິງໄຄ ແລະ ໝາກເຜັດດິບ
⁃ ຊອຍ ຜັກບົ່ວໃບ ໃບອີ່ຕູ ເອົາມາຄົນໃສ່ເຄື່ອງທີ່ຕຳໄວ້ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ປຸງເກືອ ແປ້ງນົວ ແລ້ວເອົາມາຢັດໃສ່ປາທີ່ຜ່າໄວ້
⁃ ທາເຄື່ອງໃສ່ໜັງປາໜ້ອຍໜຶ່ງແລ້ວເອົາໄປປີ້ງ ປີ້ງໄຟອ່ອນໆ ປີ້ງໄປເລື້ອຍໆຈົນສຸກ ຢໍ້າວ່າໄຟອ່ອນ ຈະເຫຼືອງຫອມ ແຊບ ຄ່ອຍປີ້ງໃຈເຢັນໆ
ວິທີເສີບ:
⁃ ກິນຄູ່ກັບເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ແລະ ແຈ່ວໝາກເຜັດ
https://www.tiktok.com/@koko_fc77ປີ້ງປາໃສ່ເຄື່ອງ ສູດເຮັດກິນຢູ່ບ້ານ ໃຜມັກຫຍັງສາມາດຕື່ມໃສ່ອີກໄດ້ ໃສ່ໝາກແຂ່ນຕື່ມກໍໄດ້ແຊບດີ ແຕ່ແອດບໍ່ໄດ້ໃສ່ ສູດນີ້ເປັນສູດພື້ນຖານ ແຕ່ຮັບປະກັນຄວາມແຊບ 👍 ມາເບິ່ງສ່ວນປະສົມນຳກັນເລີຍ: ສ່ວນປະສົມ: ⁃ ປາ ⁃ ຫົວຜັກບົວ ຜັກທຽມ ຫົວສິງໄຄ ໝາກເຜັດ ⁃ ຜັກບົ່ວໃບ ໃບອີ່ຕູ່ ⁃ ເກືອ ແປ້ງນົວ ວິທີເຮັດ: ⁃ ຜ່າຫຼັງປາ ລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດ ⁃ ຕຳ ຫົວຜັກບົວ ຜັກທຽມ ຫົວສິງໄຄ ແລະ ໝາກເຜັດດິບ ⁃ ຊອຍ ຜັກບົ່ວໃບ ໃບອີ່ຕູ ເອົາມາຄົນໃສ່ເຄື່ອງທີ່ຕຳໄວ້ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ປຸງເກືອ ແປ້ງນົວ ແລ້ວເອົາມາຢັດໃສ່ປາທີ່ຜ່າໄວ້ ⁃ ທາເຄື່ອງໃສ່ໜັງປາໜ້ອຍໜຶ່ງແລ້ວເອົາໄປປີ້ງ ປີ້ງໄຟອ່ອນໆ ປີ້ງໄປເລື້ອຍໆຈົນສຸກ ຢໍ້າວ່າໄຟອ່ອນ ຈະເຫຼືອງຫອມ ແຊບ ຄ່ອຍປີ້ງໃຈເຢັນໆ 😅🐟 ວິທີເສີບ: ⁃ ກິນຄູ່ກັບເຂົ້າໜຽວຮ້ອນໆ ແລະ ແຈ່ວໝາກເຜັດ https://www.tiktok.com/@koko_fc77 - PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 17 在相册中添加照片: ວິທີເຮັດແຈ່ວໝ້ຽງປາແດກ✅ & 是 心情 快乐2023-10-14 00:02:59 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ທ້າຍອາທິດ ຫາປາມາເຮັດແຈ່ວໝ້ຽງປາແດກກິນນຳກັນເດີ້ເປັນສູດງ່າຍໆສະໄຕຣຄົວຈິບນ້ອຍ ຈະເອົາມາກິນກັບພັນປາ ຫຼື ພັນຂຽບໝູກໍແຊບເດີ້
🏻ວິທີເຮັດ: ຕຳຂ່າ, ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວໃຫ້ພໍລະອຽດ ແລ້ວເອົາຂຽບໝູລົງໄປຕຳນຳ ຫຼັງຈາກຕຳລະອຽດແລ້ວ ເອົາປາແດກໄປຕົ້ມປະລິມານຂື້ນກັບນ່ຳແຈ່ວເຮົາຢາກໄດ້ເລີຍເດີ້
ປະສົມກັບນ້ຳໜ້ອຍໜື່ງ ຕົ້ມຈົນປາແດກຟົດ ແລ້ວເອົາເຄື່ອງທີ່ເຮົາຕຳລົງໄປ ໃສ່ນ້ຳຕານ, ນ້ຳໝາກຂາມປຽກ, ແປ້ງນົວ ຄົນໃຫ້ຟົດແລ້ວຄ່ອຍໆ ຊິມ ຄ່ອຍໆປຸງເພີ້ມຕາມຄວາມມັກເດີ້ ຫຼັງຈາກແຈ່ວເຮົາໄດ້ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນໃສ່ຂຽບໝູ ແລະ ໝາກແຄ້ງລົງໄປຕື່ມເພື່ອຄວາມແຊບຂືນຕື່ມ.
https://www.tiktok.com/@koko_fc77ທ້າຍອາທິດ ຫາປາມາເຮັດແຈ່ວໝ້ຽງປາແດກກິນນຳກັນເດີ້ເປັນສູດງ່າຍໆສະໄຕຣຄົວຈິບນ້ອຍ ຈະເອົາມາກິນກັບພັນປາ ຫຼື ພັນຂຽບໝູກໍແຊບເດີ້😍❤️ 👩🏻🍳ວິທີເຮັດ: ຕຳຂ່າ, ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວໃຫ້ພໍລະອຽດ ແລ້ວເອົາຂຽບໝູລົງໄປຕຳນຳ ຫຼັງຈາກຕຳລະອຽດແລ້ວ ເອົາປາແດກໄປຕົ້ມປະລິມານຂື້ນກັບນ່ຳແຈ່ວເຮົາຢາກໄດ້ເລີຍເດີ້ ປະສົມກັບນ້ຳໜ້ອຍໜື່ງ ຕົ້ມຈົນປາແດກຟົດ ແລ້ວເອົາເຄື່ອງທີ່ເຮົາຕຳລົງໄປ ໃສ່ນ້ຳຕານ, ນ້ຳໝາກຂາມປຽກ, ແປ້ງນົວ ຄົນໃຫ້ຟົດແລ້ວຄ່ອຍໆ ຊິມ ຄ່ອຍໆປຸງເພີ້ມຕາມຄວາມມັກເດີ້ ຫຼັງຈາກແຈ່ວເຮົາໄດ້ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນໃສ່ຂຽບໝູ ແລະ ໝາກແຄ້ງລົງໄປຕື່ມເພື່ອຄວາມແຊບຂືນຕື່ມ. https://www.tiktok.com/@koko_fc77 - PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 20 在相册中添加照片: ວິທີເຮັດແຈ່ວພັນໝ້ຽງ✅ & 是 心情 快乐2023-10-13 08:30:55 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ມາເຮັດແຈ່ວໝ້ຽງປາແດກກິນນຳກັນເດີ້ເປັນສູດງ່າຍໆສະໄຕຣບ່າວໂກ້ ຈະເອົາມາກິນກັບພັນປາ ຫຼື ພັນຂຽບໝູກໍແຊບເດີ້!
🏻ວິທີເຮັດ: ຕຳຂ່າ, ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວໃຫ້ພໍລະອຽດ ແລ້ວເອົາຂຽບໝູລົງໄປຕຳນຳ ຫຼັງຈາກຕຳລະອຽດແລ້ວ ເອົາປາແດກໄປຕົ້ມປະລິມານຂື້ນກັບນ່ຳແຈ່ວເຮົາຢາກໄດ້ເລີຍເດີ້ ປະສົມກັບນ້ຳໜ້ອຍໜື່ງ ຕົ້ມຈົນປາແດກຟົດ ແລ້ວເອົາເຄື່ອງທີ່ເຮົາຕຳລົງໄປ ໃສ່ນ້ຳຕານ, ນ້ຳໝາກຂາມປຽກ, ແປ້ງນົວ ຄົນໃຫ້ຟົດແລ້ວຄ່ອຍໆ ຊິມ ຄ່ອຍໆປຸງເພີ້ມຕາມຄວາມມັກເດີ້ ຫຼັງຈາກແຈ່ວເຮົາໄດ້ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນໃສ່ຂຽບໝູ ແລະ ໝາກແຄ້ງລົງໄປຕື່ມເພື່ອຄວາມແຊບຂືນຕື່ມ
https://www.tiktok.com/@koko_fc77ມາເຮັດແຈ່ວໝ້ຽງປາແດກກິນນຳກັນເດີ້ເປັນສູດງ່າຍໆສະໄຕຣບ່າວໂກ້ ຈະເອົາມາກິນກັບພັນປາ ຫຼື ພັນຂຽບໝູກໍແຊບເດີ້! 👩🏻🍳ວິທີເຮັດ: ຕຳຂ່າ, ໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວໃຫ້ພໍລະອຽດ ແລ້ວເອົາຂຽບໝູລົງໄປຕຳນຳ ຫຼັງຈາກຕຳລະອຽດແລ້ວ ເອົາປາແດກໄປຕົ້ມປະລິມານຂື້ນກັບນ່ຳແຈ່ວເຮົາຢາກໄດ້ເລີຍເດີ້ ປະສົມກັບນ້ຳໜ້ອຍໜື່ງ ຕົ້ມຈົນປາແດກຟົດ ແລ້ວເອົາເຄື່ອງທີ່ເຮົາຕຳລົງໄປ ໃສ່ນ້ຳຕານ, ນ້ຳໝາກຂາມປຽກ, ແປ້ງນົວ ຄົນໃຫ້ຟົດແລ້ວຄ່ອຍໆ ຊິມ ຄ່ອຍໆປຸງເພີ້ມຕາມຄວາມມັກເດີ້ ຫຼັງຈາກແຈ່ວເຮົາໄດ້ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນໃສ່ຂຽບໝູ ແລະ ໝາກແຄ້ງລົງໄປຕື່ມເພື່ອຄວາມແຊບຂືນຕື່ມ🤤 https://www.tiktok.com/@koko_fc77 - PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 20 在相册中添加照片: ວິທີເຮັດແຈ່ວພັນປາ✅ & 是 心情 快乐2023-10-13 01:06:25 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ວັນພັກຜ່ອນ ມາເຮັດແຈ່ວພັນປາ ແຊບໆ ສູ່ກັນກິນ 🌶 ແຈກສູດ ແຈ່ວພັນປາ ແຊບໆ ຫອມນົວ ສູດງ່າຍໆ ສະໄຕຣ໌ຄົວຈິບນ້ອຍ ໃຜກໍເຮັດກິນເອງໄດ້ ແຊຣ໌ເກັບໄວ້ເຮັດກິນກັນເລີຍ
🏻ສ່ວນປະສົມ:
- ປາແດກ
- ຫົວຜັກບົ່ວ
- ຂ່າ
- ໝາກເຜັດ
- ໝາກແຄ້ງ
- ຂຽບໝູ
- ນ້ຳຕານ
- ເກືອ
- ໝາກຂາມປຽກ
- ແປ້ງນົວ
ວິທີເຮັດ: ຊອຍຂ່າ, ຫົວຜັກບົ່ວ ເປັນປ່ຽງບາງໆ ແລ້ວນຳໄປຕຳກັບ ໝາກເຜັດ ໃສ່ເກືອລົງໄປໜ້ອຍໜື່ງ ຕຳໃຫ້ພໍລະອຽດ ແລ້ວເອົາຂຽບໝູລົງໄປຕຳນຳ ໃຫ້ພໍລະອຽດ, ເອົານ້ຳປາແດກໄປຕົ້ມ ປະສົມກັບນ້ຳໜ້ອຍໜື່ງ ຕົ້ມຈົນປາແດກຟົດ ແລ້ວເອົາເຄື່ອງທີ່ເຮົາຕຳໄວ້ນັ້ນລົງຕົ້ມນຳ, ໃສ່ນ້ຳຕານ, ນ້ຳໝາກຂາມປຽກ, ແປ້ງນົວ ຄົນຈົນຟົດແລ້ວຄ່ອຍໆ ຊິມ ປຸງເພີ້ມຕາມຄວາມມັກຫຼັງຈາກແຈ່ວເຮົາໄດ້ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ ໃສ່ຂຽບໝູ ແລະ ໝາກແຄ້ງລົງໄປຕື່ມເພື່ອຄວາມແຊບຂືນຕື່ມ ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມກິນ.
https://www.tiktok.com/@koko_fc77ວັນພັກຜ່ອນ ມາເຮັດແຈ່ວພັນປາ ແຊບໆ ສູ່ກັນກິນ 🐟🌶😋 ແຈກສູດ ແຈ່ວພັນປາ ແຊບໆ ຫອມນົວ 📍ສູດງ່າຍໆ ສະໄຕຣ໌ຄົວຈິບນ້ອຍ ໃຜກໍເຮັດກິນເອງໄດ້ 👉ແຊຣ໌ເກັບໄວ້ເຮັດກິນກັນເລີຍ 👇 👩🏻🍳ສ່ວນປະສົມ: - ປາແດກ - ຫົວຜັກບົ່ວ - ຂ່າ - ໝາກເຜັດ - ໝາກແຄ້ງ - ຂຽບໝູ - ນ້ຳຕານ - ເກືອ - ໝາກຂາມປຽກ - ແປ້ງນົວ 📌ວິທີເຮັດ: ຊອຍຂ່າ, ຫົວຜັກບົ່ວ ເປັນປ່ຽງບາງໆ ແລ້ວນຳໄປຕຳກັບ ໝາກເຜັດ ໃສ່ເກືອລົງໄປໜ້ອຍໜື່ງ ຕຳໃຫ້ພໍລະອຽດ ແລ້ວເອົາຂຽບໝູລົງໄປຕຳນຳ ໃຫ້ພໍລະອຽດ, ເອົານ້ຳປາແດກໄປຕົ້ມ ປະສົມກັບນ້ຳໜ້ອຍໜື່ງ ຕົ້ມຈົນປາແດກຟົດ ແລ້ວເອົາເຄື່ອງທີ່ເຮົາຕຳໄວ້ນັ້ນລົງຕົ້ມນຳ, ໃສ່ນ້ຳຕານ, ນ້ຳໝາກຂາມປຽກ, ແປ້ງນົວ ຄົນຈົນຟົດແລ້ວຄ່ອຍໆ ຊິມ ປຸງເພີ້ມຕາມຄວາມມັກຫຼັງຈາກແຈ່ວເຮົາໄດ້ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ ໃສ່ຂຽບໝູ ແລະ ໝາກແຄ້ງລົງໄປຕື່ມເພື່ອຄວາມແຊບຂືນຕື່ມ ຕັກໃສ່ຖ້ວຍພ້ອມກິນ. https://www.tiktok.com/@koko_fc77 - PHONESAVAN PHANTHAVONG 添加 20 在相册中添加照片: ວີທີເຮັດແຈ່ວເພ້ຍແຊບໆ✅ & 是 心情 快乐2023-10-13 00:40:52 - ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ลาว -ແຊຣ໌ໄວ້ເລີຍ! ສູດຈຸ່ມເພ້ຍ ແບບແຊບບບ ຕ້ອງລອງເຮັດກິນ
ສ່ວນປະສົມ:
⁃ ຂ່າ, ຫົວສິງໄຄ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຫົວຜັກທຽມ
⁃ ໝາກເຜັກດິບ, ໝາກເຜັດແຫ້ງ, ເພ້ຍ
⁃ ເກືອ, ນໍ້າປາ, ແປ້ງນົວ, ເຂົ້າຂົ້ວ
⁃ ໃບຜັກບົ່ວ, ຫອມປ້ອມ, ຫອມເປ, ຜັກຂະແຍງ
⁃ ຊີ້ນ ຕັບ ຢໍ່ ຜັກຈຸ່ມ
ວິທີເຮັດ:
⁃ ເອາະເພ້ຍໃຫ້ສຸກ ແລ້ວຕອງເອົາແຕ່ນໍ້າເພ້ຍ
⁃ ຈີ່ ຂ່າ, ຫົວສິງໄຄ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຫົວຜັກທຽມ, ໝາກເຜັກດິບ, ໝາກເຜັດແຫ້ງ ໃຫ້ຫອມ
⁃ ຕຳເຄື່ອງທີ່ຈີ່ ປຸງດ້ວຍ ເກືອ, ແປ້ງນົວ (ປຸງຄືເຮົາຕຳແຈ່ວເຮັດເຂັ້ມຂຸ້ນ)
⁃ ຕຳເຄື່ອງລະອຽດແລ້ວ ເອົາເພ້ຍໃສ່ ຕື່ມນໍ້າປາ ຄົນໆແລ້ວຊິມເບິ່ງ ລົດຊາດອອກ ນົວ ເຄັມ ຂົມ ອໍ່າລໍ່າ ຫອມຂ່າ ປິດທ້າຍດ້ວຍການໃສ່ເຂົ້າຂົ້ວຫອມໆ ໂຮຍໃບຜັກບົ່ວ ແລະ ຫອມປ້ອມ
ເຮົາຈະໄດ້ແຈ່ວເພ້ຍ ໄວ້ຈໍ້າ ແລະ ຖອກໃສ່ນໍ້າຊຸບເປັນຈຸ່ມໄດ້
ເຄັດລັບ: ບາງຄົນໃສ່ປາແດກນຳເວລາເຮັດແຈ່ວເພ້ຍຈໍ້າລວກຊີ້ນ ສູດແອດໃສ່ແຕ່ນໍ້າປາ ແລະ ຖ້າປຸງຈັ່ງໃດຕອນຊິມຍັງບໍ່ແຊບ ກະຢອດແປ້ງນົວໄປອີກໜ້ອຍໜຶ່ງ
ແຈ່ວນີ້ໃຊ້ໄວ້ຈໍ້າ ແລະ ໄວ້ຈຸ່ມ
ຖ້າຈະຈຸ່ມ ແມ່ນໃຫ້ປະສົມນໍ້າຊຸບຕາມໃຈມັກ ແລ້ວເອົາຊີ້ນ ຕັບ ຢໍ່ ຜັກ ລົງຈຸ່ມ ຮັບປະກັນຄວາມແຊບ ໃສ່ຜັກຫອມເປຫຼາຍໆ ໃຜມັກຜັກຂະແຍງກໍເອົາໃສ່ ຟິນຕື່ມ
#ແຈ່ວເພ້ຍ #ຈຸ່ມເພ້ຍ #ຊອຍຈຸ
https://www.tiktok.com/@koko_fc77ແຊຣ໌ໄວ້ເລີຍ! ສູດຈຸ່ມເພ້ຍ ແບບແຊບບບ ຕ້ອງລອງເຮັດກິນ ສ່ວນປະສົມ: ⁃ ຂ່າ, ຫົວສິງໄຄ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຫົວຜັກທຽມ ⁃ ໝາກເຜັກດິບ, ໝາກເຜັດແຫ້ງ, ເພ້ຍ ⁃ ເກືອ, ນໍ້າປາ, ແປ້ງນົວ, ເຂົ້າຂົ້ວ ⁃ ໃບຜັກບົ່ວ, ຫອມປ້ອມ, ຫອມເປ, ຜັກຂະແຍງ ⁃ ຊີ້ນ ຕັບ ຢໍ່ ຜັກຈຸ່ມ ວິທີເຮັດ: ⁃ ເອາະເພ້ຍໃຫ້ສຸກ ແລ້ວຕອງເອົາແຕ່ນໍ້າເພ້ຍ ⁃ ຈີ່ ຂ່າ, ຫົວສິງໄຄ, ຫົວຜັກບົ່ວ, ຫົວຜັກທຽມ, ໝາກເຜັກດິບ, ໝາກເຜັດແຫ້ງ ໃຫ້ຫອມ ⁃ ຕຳເຄື່ອງທີ່ຈີ່ ປຸງດ້ວຍ ເກືອ, ແປ້ງນົວ (ປຸງຄືເຮົາຕຳແຈ່ວເຮັດເຂັ້ມຂຸ້ນ) ⁃ ຕຳເຄື່ອງລະອຽດແລ້ວ ເອົາເພ້ຍໃສ່ ຕື່ມນໍ້າປາ ຄົນໆແລ້ວຊິມເບິ່ງ ລົດຊາດອອກ ນົວ ເຄັມ ຂົມ ອໍ່າລໍ່າ ຫອມຂ່າ ປິດທ້າຍດ້ວຍການໃສ່ເຂົ້າຂົ້ວຫອມໆ ໂຮຍໃບຜັກບົ່ວ ແລະ ຫອມປ້ອມ 🤗ເຮົາຈະໄດ້ແຈ່ວເພ້ຍ ໄວ້ຈໍ້າ ແລະ ຖອກໃສ່ນໍ້າຊຸບເປັນຈຸ່ມໄດ້ ເຄັດລັບ: 👌 ບາງຄົນໃສ່ປາແດກນຳເວລາເຮັດແຈ່ວເພ້ຍຈໍ້າລວກຊີ້ນ ສູດແອດໃສ່ແຕ່ນໍ້າປາ ແລະ ຖ້າປຸງຈັ່ງໃດຕອນຊິມຍັງບໍ່ແຊບ ກະຢອດແປ້ງນົວໄປອີກໜ້ອຍໜຶ່ງ 🙊 🥘 ແຈ່ວນີ້ໃຊ້ໄວ້ຈໍ້າ ແລະ ໄວ້ຈຸ່ມ ຖ້າຈະຈຸ່ມ ແມ່ນໃຫ້ປະສົມນໍ້າຊຸບຕາມໃຈມັກ ແລ້ວເອົາຊີ້ນ ຕັບ ຢໍ່ ຜັກ ລົງຈຸ່ມ ຮັບປະກັນຄວາມແຊບ ໃສ່ຜັກຫອມເປຫຼາຍໆ ໃຜມັກຜັກຂະແຍງກໍເອົາໃສ່ ຟິນຕື່ມ 😋 #ແຈ່ວເພ້ຍ #ຈຸ່ມເພ້ຍ #ຊອຍຈຸ https://www.tiktok.com/@koko_fc77
更多故事