ທ່ານ ສົມໄຊ ຈັນທະລັງສີ, ຮອງປະທານສະພາການຄ້າ ແລະ ອຸດສາຫະກຳແຂວງຫົວພັນ, ປະທານ ສທໜ ແຂວງ ໄດ້ເຂົ້າເຂົ້າຮ່ວມກອງປະຊຸມແລກປ່ຽນການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດວຽກງານ ການຜະລິດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມໃຫ້ມີຄວາມສະອາດ, ໄດ້ມາດຕະຖານ (Food safety) ເຊິ່ງເປັນວຽກງານທີ່ສຳຄັນທີ່ບັນດາຜູ້ປະກອບການຈະຕ້ອງຮູ້, ຝຶກຝົນ ແລະ ຈັດຕັ້ງປະຕິບັດ ແລະ ກ້າວໄປສູ່ການຢັ້ງຢືນທາງດ້ານ ອຢ, GMP, GHP, HACCP...ທັງນີ້ກໍ່ເພື່ອຄວາມຍືນຍົງ, ຄວາມເຊື່ອຫມັ້ນຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ ທັງພາຍໃນແລະສາກົນ.
ກອງປະຊຸມແລກປ່ຽນໃນຄັ້ງນີ້ໄດ້ຈັດຂື້ນໂດຍ ສະຖາບັນພັດທະນາເສດຖະກິດລຸ່ມແມ່ນ້ຳຂອງ(Mekong Institute-MI) ແລະ ກົມອາຫານແລະຢາ ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ ຂອງລາວ. ມີຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມແລກປ່ຽນຈາກພາກເອກະຊົນ, ພາກລັດ ແລະ ສື່ມວນຊົນ
ກອງປະຊຸມແລກປ່ຽນໃນຄັ້ງນີ້ໄດ້ຈັດຂື້ນໂດຍ ສະຖາບັນພັດທະນາເສດຖະກິດລຸ່ມແມ່ນ້ຳຂອງ(Mekong Institute-MI) ແລະ ກົມອາຫານແລະຢາ ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ ຂອງລາວ. ມີຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມແລກປ່ຽນຈາກພາກເອກະຊົນ, ພາກລັດ ແລະ ສື່ມວນຊົນ
ທ່ານ ສົມໄຊ ຈັນທະລັງສີ, ຮອງປະທານສະພາການຄ້າ ແລະ ອຸດສາຫະກຳແຂວງຫົວພັນ, ປະທານ ສທໜ ແຂວງ ໄດ້ເຂົ້າເຂົ້າຮ່ວມກອງປະຊຸມແລກປ່ຽນການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດວຽກງານ ການຜະລິດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມໃຫ້ມີຄວາມສະອາດ, ໄດ້ມາດຕະຖານ (Food safety) ເຊິ່ງເປັນວຽກງານທີ່ສຳຄັນທີ່ບັນດາຜູ້ປະກອບການຈະຕ້ອງຮູ້, ຝຶກຝົນ ແລະ ຈັດຕັ້ງປະຕິບັດ ແລະ ກ້າວໄປສູ່ການຢັ້ງຢືນທາງດ້ານ ອຢ, GMP, GHP, HACCP...ທັງນີ້ກໍ່ເພື່ອຄວາມຍືນຍົງ, ຄວາມເຊື່ອຫມັ້ນຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ ທັງພາຍໃນແລະສາກົນ.
ກອງປະຊຸມແລກປ່ຽນໃນຄັ້ງນີ້ໄດ້ຈັດຂື້ນໂດຍ ສະຖາບັນພັດທະນາເສດຖະກິດລຸ່ມແມ່ນ້ຳຂອງ(Mekong Institute-MI) ແລະ ກົມອາຫານແລະຢາ ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ ຂອງລາວ. ມີຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມແລກປ່ຽນຈາກພາກເອກະຊົນ, ພາກລັດ ແລະ ສື່ມວນຊົນ
